top of page
R___0195_2000px.jpg

Custom-made Saddles

Watson's is an official stockist for Frank Baines Saddlery, one of the UK’s leading producers of hand-made saddles for Dressage, Jumping and Eventing disciplines. This family-run business is renowned for exceptionally high quality, attention to detail and innovative saddle designs providing riders with high-performance saddles and the ‘ultimate fit’.

Elk zadel komt met een gratis zadelhoes, wit wedstrijddek, Frank Baines Leder Balsam en een zadelpaspoort. Bij aanschaf van een nieuw zadel is het zadelconsult natuurlijk kosteloos. Elk zadel is zelf samen te stellen in materialen en kleuren (zie pagina styling). Maak het geheel af met de bijpassende custom singel en beugelriemen. Frank Baines werkt met vaste adviesprijzen voor alle nederlandse dealers.

Frank_Baines_Elegance_Deluxe.jpg

Frank Baines Elegance

Classic collection

The Elegance is the ultimate choice of Dressage saddle and has been developed to maximise the comfort of the horse, while assisting the rider to achieve perfect balance, close contact and harmony.

€ 3.500,- / € 3.800,- met gevormde wrong

Frank_Baines_Etude.jpg

Frank Baines Etude

Symphony collection

Nieuw in de Symphony-serie is de Etude, een stijlicoon dat luxe uitstraalt. Hij is prachtig met de hand gestikt en straalt vakmanschap en kwaliteit uit. Gebouwd op een nieuwe hybride boom, de combinatie van twee originele modellen die een hoge kop met een vlakkere rug en een medium twist mogelijk maakt.

€ 4.900,-

Frank_Baines_Adagio_2023.jpeg

Frank Baines Adagio Pro

Symphony collection covered

De Adagio is ontworpen voor de dressuurruiter die een moderne uitstraling wenst. Met premium zacht leer over de zweetbladen is het comfort van dit zadel ongeëvenaard. De Adagio levert uitzonderlijke prestaties in een modern ontwerp. Gebouwd op een beukenhouten boom met een ronde cantle en medium twist, een medium diepte zit resulteert in een nauwkeurige en veilige rijpositie.

€ 4.900,-

Frank_Baines_Pirouette.jpg

Frank Baines Pirouette

Classic collection

Deze Pirouette helpt je ruiter in een klassieke dressuurpositie, waardoor je het dichtst mogelijke beencontact met je paard hebt. Een enkel flapsysteem laat je extreem veel contact voelen met je paard en zijn/haar bewegingen. Je kunt kiezen tussen standaard zoals afgebeeld, en met voorgevormde kniewrong.

€ 3.700,- / € 3.900,- met gevormde wrong

Frank_Baines_Omni_Pro_New.jpeg

Frank Baines Omni Pro

Classic collection covered

De Omni Pro, voorzien van een extra zachte kalfsleren dekking, biedt de ruiter met diepe zit een veilig, stabiel en comfortable gevoel, terwijl ruiter en paard toch in harmonie kunnen communiceren. Essentieel voor het hoogste niveau in de dressuursport. Verkrijgbaar  als standaard zoals afgebeeld en met voorgevormde kniewrongen.

€ 4.200,- / € 4.400,- met gevormde wrong

Frank_Baines_Galiard_Moon.jpg

Frank Baines Galiard Moon

Jumping symphony collection

Het Galliard zadel is ontwikkeld op basis van de belangrijkste ontwerp-elementen van onze populairste zadels. Een springzadel met verbeteringen die uitzonderlijke prestaties leveren in een veeleisende discipline. Het resultaat is een zadel dat de druk verdeelt, het gewicht verdeelt en het comfort voor het paard verbetert bij de landing van een sprong.

vanaf € 3.900,-

Frank_Baines_Virtuoso.jpg

Frank Baines Virtuoso

Jumping symphony collection

Meet Virtuoso, the crown of our Eventing saddles, skillfully enhanced to ensure exceptional performance in the exacting disciplines of eventing. Built on a laminated beech wood tree with an open, extra-soft, medium-flat seat, it enables the rider to easily manoeuvre and reposition after a jump. Fixed exterior blocks offer the rider more security.

€ 4.200,-

Frank_Baines_Buckle-Stirrup.jpeg

FB Close-contact Stirrup Leathers

Symphony collection

Available in Black, Havana, and Nut. Available in Short (42-56 cm), Standard (48-62 cm) and Long (56-70 cm) for an optimal fit and matching your brand new Frank Baines Saddle.

€ 95,-

Frank_Baines_Elegance-Pro-covered.jpeg

Frank Baines Elegance Pro

Classic collection covered

The Elegance is the ultimate choice of Dressage saddle and has been developed to maximise the comfort of the horse, while assisting the rider to achieve perfect balance, close contact and harmony.

€ 4.300,- / € 4.450,- met gevormde wrong

Frank_Baines_Etude_Covered.jpg

Frank Baines Etude Pro

Symphony collection covered

Dit topmodel van Frank Baines is gebouwd op een nieuwe hybride boom. Een hoog gemonteerde mono-flap en een blok aan de buitenkant zorgen voor ondersteuning van de dijen en bieden de rijder meer nabijheid, controle en veiligheid. Met de extra laag zacht kalfsleer over de bladen en de voorgevormde kniewrongen heb je optimale controle in de zit.

€ 5.100,-

Frank_Baines_Operetta Brown Plain.jpeg

Frank Baines Operetta

Symphony collection

De Operetta, ons topmodel voor ambitieuze ruiters, biedt een gestroomlijnd ontwerp met een ergonomische pasvorm en moeiteloos nauw contact en controle. Met een gloednieuwe hybride gelamineerde boom van beukenhout heeft de Operetta een smalle wending, aangevuld met een brede zit, die een optimale rijpositie verzekert. 

€ 5.200,-

Frank_Baines_Pirouette_Deluxe.jpg

Frank Baines Pirouette Pro

Classic collection covered

Deze uitvoering van de Pirouette is uitgevoerd met een extra laag gelooid kalfsleer. Het enkel flap-systeem laat je extreem veel contact voelen met je paard en zijn/haar bewegingen. Je kunt kiezen tussen standaard en met voorgevormde kniewrongen zoals afgebeeld.

€ 4.300,- / 4.450,- met gevormde wrong

Frank_Baines_Soprano.jpg

Frank Baines Soprano Pro

Symphony collection covered

Het Soprano Dressuurzadel laat een goede ruimte voor de schoft van het paard en is open in het hoofd om de schouder en ruggengraat van het paard optimaal vrij te laten bewegen. Een smalle wending met een zit van gemiddelde diepte plaatst de ruiter in een rechtopstaande positie waardoor een evenwichtige druk op het paard kan worden uitgeoefend.

€ 4.400,-

Frank_Baines_Evolution.jpg

Frank Baines Evolution

Jumping classic collection

Gebouwd op een smal getailleerde, breed zittende boom, die past bij een paard met een plattere rug. Het kniestuk is gevormd rond het knieblok om direct vorm en steun te geven aan het been van de ruiter. De open zitting van de Evolution stelt de ruiter in staat om zijn positie binnen de zitting te veranderen, terwijl hij een perfecte balans en controle over het paard behoudt.

vanaf € 3.800,-

Frank_Baines_Singels.jpg

Frank Baines Singels

Symphony collection

A luxurious leather dressage girth, hand-made by artisans in our workshop. Available as standard with same colour stitch and also as a customised item with a choice of stitch matching your brand new Frank Baines Saddle.

€ 175,-

Frank_Baines_Andante.jpg

Frank Baines Andante

Classic collection

The Andante Dressage saddle has a bespoke design; clean lines with an impeccable finish, something you naturally expect from one of the world’s finest custom saddle makers. It’s features ensure, comfort, stability, closeness and fit. A choice of velcro blocks allows personal customisation to achieve a unique fit. The tree used for this dressage saddle is a good option for horses with medium to high withers and a straight back.

€ 3.600,-

Frank_Baines_Adagio_New.jpg

Frank Baines Adagio

Symphony collection

De Adagio is ontworpen voor de dressuurruiter die een moderne uitstraling wenst. De Adagio levert uitzonderlijke prestaties in een modern ontwerp. Gebouwd op een beukenhouten boom met een ronde cantle en medium twist, een medium diepte zit resulteert in een nauwkeurige en veilige rijpositie.

€ 4.600,-

Frank_Baines_Operetta-covered.jpg

Frank Baines Operetta Pro

Symphony collection covered

De Operetta Pro, een absolute topper uit onze collectie, heeft prachtig afgewerkte bladen met topkwaliteit kalfsleer en een ergonomische pasvorm en moeiteloos nauw contact en controle. Met een gloednieuwe hybride gelamineerde boom van beukenhout heeft de Operetta een smalle wending, aangevuld met een brede zit, die een optimale rijpositie verzekert. 

€ 5.400,-

Frank_Baines_Omni.jpg

Frank Baines Omni

Classic collection

De Omni, een van onze meest populaire dressuurzadels, biedt de ruiter met diepe zit een veilig, stabiel en evenwichtig gevoel, terwijl ruiter en paard toch in harmonie kunnen communiceren. Essentieel voor het hoogste niveau in de dressuursport. Verkrijgbaar  als standaard en met voorgevormde kniewrongen zoals afgebeeld.

€ 3.600,- / € 3.900,- met gevormde wrong

Frank_Baines_Edessa.jpg

Frank Baines Edessa

Jumping classic collection

Edessa is een prachtig bewerkt springzadel, gemaakt met een kalfshuid, beklede bladen
De beukenhouten boom houdt een open, extra zachte, medium ondersteunende zit voor extra ruiterveiligheid en comfort. Een breed draagvlak in het met wol gevlokte paneel zorgt voor een gelijkmatige gewichtsverdeling en een royale slokdarm minimaliseert de druk op de ruggengraat van het paard.

vanaf € 3.700,-

Frank_Baines_Reflex.jpg

Frank Baines Reflex

Jumping classic collection

Het ontwerp van de boom is vrij diep, wat de ruiter zekerheid en een superieur zitcomfort biedt. Het paneel is gevormd voor een paard dat meer contouren en vorm in zijn rug heeft, wat resulteert in een zadel dat even comfortabel is voor het paard als voor de ruiter. Verkrijgbaar in twee zitbreedtes en met een wol gevlokt of voorgevormd schuimpaneel.

€ 3.800,-

Frank_Baines_beugelriemen.jpg

Frank Baines Beugelriemen

Symphony collection

Verkrijgbaar in Black, Havana en Nut met standaard bijpassende stiksels. Ook verkrijgbaar als maatwerk met een kleur naar keuze die past bij je gloednieuwe Frank Baines zadel.

€ 110,-

Onze Frank Baines zadels worden geleverd met 5 jaar garantie op de boom bij normaal gebruik en 2 jaar garantie tegen productiefouten of materialen, exclusief verzendkosten. Bij aanpassingen aan het zadel door niet ge-authoriseerde partijen vervalt deze garantie.  

Your personal styling

You can customise your personal Frank Baines Saddle  and preview it in the Build-my-Baines app.

Call for an appointment or try this demo.

bottom of page